Kingpin – Geezer (Foreing Extra Stout)

Kingpin – GeezerGeezer1

Styl: Foreing Extra Stout

16,5blg, 6,4% alk.

 

Skład:

Słody: Pale ale, Whisky light, Czekoladowy, Arome, Abbey, Cara Blond, Barwiący, Pszeniczny jasny, Żytni, Palony jęczmień,

Kawa, Laktoza, Wanilia burbońska

Leżakowany z płatkami dębowymi whisky

Chmiele: Cascade, Amarillo, Simco

Drożdże: US-04

Uwarzono w: Browar Zarzecze

Data przydatności: 30.12.2015

Etykieta:

GeezerEty

Kolorystyka i styl graficzny zaraz przywodzi na myśl Irlandię. Na pierwszy rzut oka brązowawe bazgroły na zielonym tle nie przedstawiają nic konkretnego, jednak przy dokładniejszym przyjrzeniu się znajdziemy sporo ciekawych smaczków oddających charakter piwa. Bogata kontra ze wszystkimi potrzebnymi nam informacjami zaspokoi najciekawszych geeków. Sam matowy, gruby papier, z której jest wykonana też robi dobre wrażenie.

Degustacja:

Geezer2

 

Piana: Zerowa

Barwa: Czarne, klarowne

Aromat: Kawa, laktoza, lekka paloność, pralina, lekka nuta bourbonu, po ogrzaniu lekka wanilia

Smak: Wyraźna gorzka kawa, ale nie kwaśna, nuty drewniane, paloność w posmaku

Goryczka: Niska do średniej, krótka

Odczucie w ustach: Średnio pełne, gładkie, nie męczące, lekkie wysycenie, nienachalne, bardzo pijalne

Ogólnie: Bardzo dobre piwo, z bardzo wyczuwalną kawą w smaku i aromacie, początkowo brak obiecanej wanilii, jednak po ogrzaniu dochodzi jej lekkie muśnięcie, za to dębowy charakter jak najbardziej jest wyczuwalny, dobrze zbalansowane, jednak mogłoby być nieco ostrzejsze jeśli chodzi o paloność.

UWAGA! NIE JESTEM SENSORYKIEM, CZY TEŻ SĘDZIĄ PIWNYM. SĄ TO TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIA Z DEGUSTACJI.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s