Browar Profesja – Kominiarz (American Extra Stout)

Browar Profesja – Kominiarzkominiarz1

Styl: American Extra Stout

16blg, 6,6% alk.

IBU: 81

Skład:

Słody: Pale ale, Monachijski, Caramel light, Carafa special, Czekoladowy, Black, Czekoladowy żytni, Płatki owsiane, Płatki jęczmienne

Chmiele: Summit, Admiral

Drożdże: Ringwood Ale

Uwarzono w:

Etykieta:

kominiarzety1kominiarzety2

Degustacja:

kominiarz2

 

Piana: Obfita, beżowa, średnio pęcherzykowa, pękająca, szybko opada

Barwa: Czarne, nieprzejrzyste

Aromat: Kawa i czekolada w łagodniejszej odsłonie, delikatnie chmielowy (cytrusy, lekka nuta słodkich owoców)

Smak: Mocno palone kawowo, lekko chmielowe

Goryczka: Średnia do wysoka, zalegająca

Odczucie w ustach: Ciężkie, zalegające, ściągające, wytrawne, zarazem gładkie, zdecydowanie przegazowane

Ogólnie: Mocno palony FES ze sporą złożonością. Dobry przedstawiciel stylu w bardziej agresywnej odsłonie. Niestety piwo zdecydowanie przegazowane, co wpływa na wygląd piany. Bardzo fajna tekstura piwa jednak uderzenie
palonych słodów nie każdemu może przypaść do gustu.

UWAGA! NIE JESTEM SENSORYKIEM, CZY TEŻ SĘDZIĄ PIWNYM. SĄ TO TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJE SUBIEKTYWNE ODCZUCIA Z DEGUSTACJI.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s